- چهارشنبه 2 خرداد 1397 - 16:33
- کد خبر : 659
- مشاهده : 2062 بازدید
- پیشخوان
آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) شهرستان دماوند در اجرای طرح آرامش بهاری میزبان سیل عظیمی از مسافران در ایام نوروز سال ۱۳۹۷ بود.
به گزارش نشریه فرهنگی – اجتماعی دماوندم آرزوست، آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) شهرستان دماوند در مسیر محور هراز به عنوان یکی از امامزادگان شاخص استان تهران در اجرای طرح آرامش بهاری میزبان سیل عظیمی از مسافران در ایام نوروز بود.
با امکاناتی که در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند فراهم شده، این آستان استراحتگاه مناسبی برای کسانی است که در مسیر پرتردد دو استان تهران و مازندران هستند.
با توجه به ظرفیتهایی که در نگین درخشان آسمان دماوند وجود دارد، چند سالی است که آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) به عنوان یک پایگاه مهم کشوری در ایام نوروز مورد توجه قرار میگیرد.
از این رو، اجرای موفقآمیز «طرح آرامش بهاری» در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند بهانهای برای گفتوگو رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دماوند شد.
*اجرای طرح آرامش بهاری در ۲ هزار امامزاده کشور
حجتالاسلام والمسلمین احمد اشرفی میگوید: پیامبر اسلام فرمودند «وقتی بهار را میبینید، زیاد به یاد قیامت باشید»؛ بهار با خود شادابی، جنب و جوش، نشاط و تازگی میآورد و زیبایی که به ما هدیه میکند در قرآن از این به عنوان «رستاخیز» تعبیر شده است و در قرآن آیات زیادی درباره بهار و طبیعت وجود دارد.
سازمان اوقاف و امور خیریه بر اساس برنامههای فرهنگی و آنچه به عنوان مسؤولیت بر عهده دارد، طرح آرامش بهاری را در مدت هفت سال در سراسر کشور برگزار میکند و آرامش بهار یک مجموعه کار فرهنگی در امامزادگان کشور است.
در کشور نزدیک ۶ هزار امامزاده وجود دارد، اما طرح آرامش بهاری در دو هزار امامزادهای که ظرفیت زائرپذیری و مسافرپذیری دارند، اجرا میشود.
*گوشواره نورانی شرق تهران؛ مجری آرامش بهاری
در شهرستان دماوند هفت امامزاده در طرح ملی آرامش بهاری مشارکت داشتند؛ چند امامزاده این شهرستان بسیار مسافرپذیر هستند و مهمترین آنها به عنوان گوشواره نورانی در شرق استان تهران در محور مواصلاتی هراز قرار گرفته، بقعه امامزاده هاشم (ع) بوده که شاهد حضور بسیاری از مسافران و زائران حتی خارج از کشور است.
بسیاری از مسافران در این امامزاده در شاهراه تهران به شمال به عنوان یک ایستگاه طبیعی اتراق میکنند و برای آنها سؤال میشود که فلسفه وجود این امامزادگان چه چیزی است؛ امامزاده هاشم (ع) با توجه به شجره بسیار معتبر خود با هفت واسطه به امام حسن مجتبی (ع) وصل میشود و یک نوستالوژی خاصی برای مردم تهران دارد.
افراد مسن تهران میگویند یکی از مناطقی که خیلی سفر میکردند، امامزاده داوود (ع) یا امامزاده هاشم (ع) بوده است و این بقاع متبرکه برای آنها خیلی خاطرهانگیز است؛ از این رو، آستان امامزاده هاشم (ع) از نظر استراتژیک در نقطهای قرار گرفته که عبور و مرور زیاد است.
*ایجاد مراکز تجاری در آستان امامزاده هاشم (ع) دماوند
در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند در سالهای گذشته، امکانات بسیاری تهیه شده است که طی یکی – دو سال اخیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دماوند در راستای رسالت و وظیفه خود مرکز تجاری به عنوان کاسبیهایی اعم از سوغاتی، پوشاک و اغذیه و استراحتگاه که برای مسافران ضرورت دارد، ایجاد کرده است.
علاوه بر آن، گروههای امدادرسانی همچون راهداری، اورژانس، پلیسراه، ناجا، هلال احمر، شهرداری و … در منطقه امامزاده هاشم (ع) مستقر هستند و به مسافران خدماترسانی میکنند؛ در آرامش بهاری نوروز سال ۹۷ جهت استقبال از مسافران نوروزی با حضور همین دستگاهها مانوری در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند برگزار شد.
*مراجعه روزانه ۴ هزار مسافر به آستان امامزاده هاشم (ع) دماوند در نوروز
آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) در موقعیتی قرار گرفته که آنجا بادخیز، برفگیر و بارانگیر است و هر لحظه امکان ایجاد مشکلات آب و هوایی پیش بیاید و مسافران گرفتار شوند؛ در سال گذشته برف زیادی در این منطقه آمد و مسافران در سرمای اول بهار گرفتار شدند.
به همین منظور، امکانات ویژهای در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) از جمله زائرسرا فراهم شده است و ۱۰ تا ۱۵ نفر به عنوان خادم به صورت شبانهروزی در این آستان مقدس خدماترسانی میکنند؛ تلاش میشود که مسافران و زائران بهترین استفاده را از این فضای معنوی و گردشگری داشته باشند.
۳۰ سوئیت اقامتی با حدود ۸۵ چشمه سرویس بهداشتی در آستان امامزاده هاشم (ع) فعال است که دائماً چهار نفر خدمه در نظافت آن شبانهروز کار میکنند و محوطه گردشگری وجود دارد که شمار زیادی از مسافران و زائران در آن اتراق میکنند؛ در ایام نوروز روزانه چهار هزار نفر به این آستان مراجعه کردند و اسکان یکهزار و ۱۱۶ مسافر به ثبت رسید.
*آستان امامزاده هاشم (ع) دماوند؛ فرصتی برای معرفی شهر نمونه گردشگری
مسؤولان شهرستان دماوند لازم است که به این پایگاه فرهنگی و گردشگری که متعلق به این شهرستان است، به عنوان پایگاه ارتباط عمومی توجه کرده و گردشگر جذب و حتی مراکز گسترده فرهنگی و گردشگری دماوند را در این منطقه برای مسافرانی که از استانهای مختلف عبور میکنند، معرفی کنند.
اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دماوند باید پایگاهی برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی، آثار تاریخی و مناطق گردشگری این شهرستان در آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) ایجاد کند؛ چراکه دماوند جزو ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است.
اداره اوقاف و امور خیریه ۳۸ بقعه متبرکه و نزدیک ۵۰ حسینیه در شهرستان دماوند دارد که اغلب آثار تاریخی هستند و از آنها با توجه به ظرفیتهایی که دارند به عنوان پایگاههای ویژه فرهنگی در ایام مختلف جهت اشاعه فرهنگ اهلبیت (ع) استفاده میکنیم.
*دماوند نیازمند وقف با نیتهای جدید
در شهرستان دماوند موقوفات غنی برای اهلبیت (ع) وجود دارد؛ اگرچه امروز نیاز بیشتری به موقوفات با نیت جدید نیاز داریم که مردم وقفهای جدید بروزی انجام دهند تا تقاضای جامعه تأمین شود؛ امروز بیماریهای جدیدی وجود دارد که گاهی شناخته شده هستند که اداره اوقاف در رسالت فرهنگی و خیریه خود آنها را لحاظ میکند و در این خصوص، ۴۵ درصد از اماکن درمانی استان تهران موقوفه هستند.
دماوند در شرق استان تهران به عنوان یک سابقه تاریخی با شرایط آب و هوایی میطلبد که امکان وقف گردشگری و سلامت گسترش پیدا کند که اخیراً در همین راستا، خانم خیری چهار دانگ از آپارتمان به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان را در رودهن وقف بیماریهای خاص و علوم جدید کرد.
نظرات