رفتن به بالا

رسانه ای برای مردم دماوند

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • الجمعة ۱۸ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Friday 20 December
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    رطوبت (in)
اوقات شرعی

با عنوان «دستاورد دولتی‌ها برای دماوند»

دومین شماره نشریه «دماوندم آرزوست» به چاپ رسید+ تصاویر

دومین شماره نشریه فرهنگی – اجتماعی دماوندم آرزوست به چاپ رسید.

دومین شماره نشریه فرهنگی – اجتماعی دماوندم آرزوست با صاحب امتیازی و مدیرمسؤولی سحر حاجی‌اسداللهی به چاپ رسید.

در دومین شماره این نشریه به دستاورد دولتی‌ها برای دماوند، یادگارهای تاریخ دماوند، گردشگری خلاق در دماوند، تحول زیرساختی و گردشگری کیلان در سال ۹۷، سیر توسعه آستان مقدس امامزاده هاشم (ع) دماوند و کمربند انتحاری دماوند، پرداخته شده است.

*دماوندم آرزوست وقف انسانیت

میثم کریمانی: تمدن لفظی است که معنای آن را باید در شاخص‌های مختلفی جست؛ شاخص یک مملکت متمدن چیست؟ آن پرسشی که همیشه باید از خود بپرسیم و بپرسیم و دوباره بپرسیم که ملاک متمدن بودن چیست؟ کدام مملکت متمدن است و کدام متمدن تر است؟ آیا تمدن را باید در تکنولوژی جست؟ آیا تکنیک و پیشرفت‌های تکنولوژیکی شاخص اصلی تمدن است؟ آیا ساخت وساز بناهای عظیم و مجسمه‌های آنچنانی نشان تمدن است؟ ویا تعداد دانشمندان و پزشکان ویا تعداد آثار هنری و یا هنرمندان کدام یک نشانه اصلی یک تمدن اصیل است؟ یک ملت چه وقت متمدن خواهد بود؟

ادعای من این است که انسانیت ملاک اصلی و ستون استوار کننده تمدن است و جوهره انسانیت را باید در اندیشه و اخلاق جست؛ البته شاید کسی پاسخ دهد همه این‌ها نشان یک ملت متمدن است و تمدن به اندیشمندان و دانشمندان، به هنر وهنرمندان، به بناهای زیبا وعظیم، به تکنولوژی و پیشرفت وسیع مادی وابسته است و این پاسخ شاید پاسخ چندان بی‌راهی نباشد، اما به وضوح می‌توان گفت که پاسخی منحرف‌کننده است و ما را از شرط اصلی باز می‌دارد.

*پیشرفت مادی بدون انسانیت

برای فهمیدن انحراف از پاسخ به پرسش «تمدن در واقع به چه چیزی وابسته است؟» من همه موارد فوق را به صورتی دیگر بیان می‌کنم؛ ما فرض را بر این می‌گیریم و فرض محال هم محال نیست که مملکتی دارای تکنولوژی پیشرفته و بسیار قوی‌ای است، اما از این امکان خود در راستای زورگویی، چپاول و به بند کشیدن انسان‌ها استفاده می‌کند یا در کشتن انسان‌ها از ابزارهای پیشرفته خود بهره می‌برد.

آیا به چنین مملکتی می‌توان نام متمدن نهاد؟ اگر تکنولوژی را ابزار قدرت تسلط بر دیگران بدانیم، قدرت تسلط بر دیگران در حیوانات درنده نیز وجود دارد؛ یک گرگ درنده توان کشتن بیشتری دارد تا یک انسان معمولی؛ به همین جهت، انسانی که از تکنولوژی خود در راستای کشتار و تسلط بر دیگران بهره می‌برد، چه تفاوتی با یک گرگ و یا یک کفتار درنده دارد؟ پس بدون شک باید چیز دیگری باشد تا تکولوژی انسانی را از خوی درندگی حیوانی متمایز کند تا به ما بگوید که صرف تکنولوژی و یا حتی ساختمان‌های عظیم و یا حتی دانش نشان از تمدن نیست در ریاضیات صفر ارزش عددی ندارد.

آنچه به صفر ارزش می‌دهد، اعداد هستند؛ یک است که به صفر ارزش می‌دهد و تمام پیشرفته‌‌های بشر همچون فناوری، هنر، مهندسی و معماری و … به منزله صفرهایی هستند که صرفاً ارزش خود را از عددی می‌گیرند و در دنیای انسان‌ها آن عدد چیزی جز اندیشه و اخلاق که جوهره انسانیت هستند، نیست؛ در اینجاست که کلام زیبای پیامبر اسلام (ص) درک می‌شود که «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق» من جز برای تکمیل کرامت‌های اخلاقی مبعوث نشده‌ام، آری آنچه که تمدن را تمدن می‌کند، انسانیت و جوهره آن اندیشه و اخلاق است.

*نشریات و مأموریت انسانی

توجه به این نکته که حفظ انسانیت و اخلاق در جامعه رکن اصلی تمدن است، جامعه انسانی از بهترین ابزارهای خود برای حفظ و ارتقاء و رشد این ارکان اساسی تمدن بشری باید استفاده کنند؛ تمام ابزارها و تمام قدرت‌ها و تمام نیروی یک جامعه برای تمدن خود و برای عظمت و بالندگی انسانیت باید بسیج شوند و شاید در میان ابزارهای فرهنگی بشری چیزی قدرتمندتر از رسانه و هنر نتوان یافت.

حتی ابزارهایی چون رسانه و هنر نیز بدون حفظ انسانیت چیزی نیستند به همین جهت هر ذهن سالمی می‌تواند به خوبی تشخیص دهد که حفظ حریم انسانیت و دو جوهره اصلی آن یعنی اندیشه و اخلاق مهم‌ترین مأموریت رسانه‌ها هستند؛ هر نشریه ای که متولد می‌شود، باید بداند که در راستای انسانیت و اخلاق باید گام بردارد، باید مروج انسانیت باشد و نه مروج فلان طیف سیاسی یا فلان آدم سیاستمدار.

ترویج اخلاق و اندیشه به عنوان اساس انسانیت از جمله مأموریت‌های اصلی این نشریه تازه متولد شده است که دست اندرکاران این نشریه همواره در چشم‌انداز حرکت خود نگاه به آرمان تمدن انسانی دارند و با عباراتی کوتاه می‌توان گفت دماوندم آرزوست، یعنی دماوندی متمدنم آرزوست و در نهایت ایرانی متمدن، آباد، اندیشمند و اخلاق‌مدارم آرزوست.

*دماوندم آرزوست وقف انسانیت

با توجه به نکاتی که در بالا اشاره کردم، هر نشریه‌ای و به خصوص این نشریه باید بکوشد و تمام تلاش خود را در این زمینه صرف نماید که تا حد توان خود، بسترهای اخلاق و اندیشه را گسترش داده و با نوع رفتار و نوشتارهای خود در مسیر ترویج انسانیت بکوشد و این یعنی اینکه هر نوع فعالیتی چه فرهنگی باشد و چه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باید در راستای حفظ حریم انسانیت باشد.

این نشریه در باجه‌های روزنانه فروشی سراسر شهرستان دماوند قابل دسترسی است

دماوند تنها شهر دماوند نیست!

 

انتهای پیام/س

اخبار مرتبط

نظرات

آخرین مطالب

نمایش مطالب پربازدید