رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: دماوند نمادی از هویت دینی و ملی ایران است و «مقاومت» پیشنهاد آیتالله جلالی در آن زمان برای وضع کشور بود.
«گزارش تصویری/ آیین بزرگداشت «آیتالله سیدباقر جلالی» در دماوند»
به گزارش دماوندم آرزوست به نقل از البرز شرق، بیست و ششمین سلسله نشست ستارگان محراب استان تهران به منظور پاسداشت و تجلیل از مفاخر امامان جماعت مساجد در شهرستان دماوند برگزار شد.
در این راستا، آیین بزرگداشت «آیتالله سیدمحمدباقر جلالی» از ستارگان محراب و یکی از الگوهای شایسته امامت جماعت در مسجد جامع شهر دماوند با حضور مردم مؤمن و قدرشناس برگزار شد.
در این آیین بزرگداشت، رئیس و مسؤولان مرکز رسیدگی به امور مساجد، ائمه جمعه شهرستان دماوند، فرماندار شهرستان دماوند، فرزند مرحوم آیتالله جلالی، مسؤولان دستگاههای شهرستانهای شرق استان تهران و مردم مؤمن و شهیدپرور، خانوادههای معظم شهدا و … حضور داشتند.
آیتالله سیدباقر جلالی تنها نماینده حقیقی مردم شهرستان دماوند در دوره هفدهم مجلس شورای ملی در پیش از انقلاب بود؛ پدر وی نیز مدت ۲۰ سال امام جماعت مسجد جامع شهرستان دماوند بود و بعد از مرگ پدرشان، او در مدت هشت سال امام جماعت مسجد جامع دماوند شدند.
آیتالله جلالی در طول مدت حضور در شهرستان دماوند خدمات بسیار زیادی را به مردم این شهرستان و مردمداری و دینداری و نیز توجه به دین و سیاست از خصوصیات بارز این عالم مجاهد بوده است.
در آیینی که به پاسداشت تلاشهای مجاهدانه این روحانی برجسته در دماوند برگزار شد، مرتضی اسداللهی، شاعر دماوندی اشعاری را در وصف آیتالله جلالی خواند و حاج قاسم رضایی، ذاکر اهلبیت (ع) نیز در زمینه شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) مدیحهسرایی کرد.
همچنین در این آیین، از لوح یادبود آیتالله جلالی به دست فرزندشان و مسؤولان رونمایی شد و توزیع بستههای فرهنگی نظیر زندگینامه و کتاب خاطرات این عالم برجسته و برپایی نمایشگاه عکس از سوابق مسجد جامع دماوند، از دیگر برنامههای آیین بزرگداشت ستاره محراب در دماوند بود.
پیام تصویری آیت الله جوادی آملی درباره آیت الله جلالی نیز پخش شد.
*دماوند نمادی از هویت دینی و ملی ایران است/ جوانان سابقه معنوی دماوند را شناسایی کنند
حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در آیین بزرگداشت آیتالله سیدباقر جلالیموسوی که به منظور پاسداست مفاخر ائمه جماعت در استان تهران در مسجد جامع دماوند برگزار شد، اظهار داشت: توجه به مسجد به عنوان پایگاه دیانت و سیاست از اهداف نشستهای ستارگان محراب است.
وی با بیان اینکه توجه به عالمان مجاهد، خدوم و آگاه از دیگر اهداف سلسله نشستهای ستارگان محراب است، افزود: مسجد همواره به عنوان پایگاه خدمت به مردم در همه عرصهها بوده است و لذا ما در طرح ستارگان محراب، کسانی که عمر خود را در این مکان مقدس گذرانده و بستر نماز را بین اقشار مختلف جامعه فراهم کردند، شناسایی و به نسلهای جدید معرفی میکنیم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه باید میراث فرهنگی و دینی ما به نسل جدید منتقل شود، گفت: امروز میراث معنوی مورد غفلت قرار گرفته و باید جوانان و انجمنهای مردمی در این خصوص به میدان بیایند و سوابق دینی و معنوی را به خوبی شناسایی کنند.
حاجعلیاکبری ادامه داد: امامان جماعت مساجد افسران ناحیه مقدسه امام زمان(عج) هستند و اجلاس ستارگان محراب نقدی به تاریخخ است؛ در این طرح به دنبال شخصیتهایی رفتهایم که در مساجد در ساخت هویتهای جامعه نقشآفرینی کردهاند.
وی تصریح کرد: دماوند با داشتن قله دماوند، نمادی از هویت کشور است، اگر مردم به خصوص جوانان سابقه آن را خوب شناسایی کنند، مشاهده میکنند که منطقه دماوند نمادی از هویت ملی و دینی ایران است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه دماوند بهشت ایران و قلب این بهشت، مسجد جامع دماوند است، بیان کرد: دماوند مرز طبرستان و فلات مرکزی بوده و نشانههای عشق به اهلبیت (ع) در این منطقه بروز خاصی داشته و حضور خانواده آیتالله جلالی در دماوند بر تقویت این جایگاه اضافه کرده است.
حاجعلیاکبری با اشاره به سوابق آیتالله جلالی افزود: آیتالله ابوالحسن جلالی، پدر آیتالله سیدمحمدباقر جلالی در دهههای ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ در دماوند حضور داشته و در این سالها با توجه به شرایط بسیار سختی که در دوران رضا خان وجود داشته، اما استوار ایستادگی کرد با روحیه معنوی و بصیرت مردم دماوند را هدایت کردند.
وی اضافه کرد: بعد از درگذشت آیتالله ابوالحسن جلالی، سیدمحمدباقر جلالی فرزند ایشان به مدت هشت سال امام جماعت مسجد جامع دماوند بود و بعد از آن با رأی مردم وارد مجلس هفدهم شورای ملی به عنوان وکیل مردم دماوند شد.
*«مقاومت» پیشنهاد آیتالله جلالی برای وضع کشور بود/ خاندان جلالی زنجیره طلایی از عالمان دینی هستند
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در خصوص شخصیت بارز آیتالله جلالی تصریح کرد: دانش آیتالله جلالی به قدری بوده که آیتالله جوادیآملی او را «آیتالله» خطاب کردند که این نشان از مجتهد بودن آن عالم بزرگ دارد.
حاجعلیاکبری عنوان کرد: مردمداری، دینداری و روشنفکری از ویژگیهای آیتالله سیدباقر جلالی بوده و او همواره در رسیدگی به مردم توجه خاصی داشت؛ بصیرت سیاسی، یکی از ویژگیهایی بود که باعث شد تا آیتالله جلالی به عنوان نماینده مردم دماوند در مجلس هفدهم موفق باشد.
وی بیان کرد: مقاومت و ایستادگی، پیشنهاد آیتالله جلالی برای وضعیت کشور در آن زمان بود؛ همچنین ایشان معتقد بود که باید در امور کشور اصلاحهایی به صورت عمقی انجام شود و در عرصه بینالمللی حامی خوبی برای انقلاب مردم عراق بود؛ امروز نسخه نجات ملی، مقاومت است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد اضافه کرد: هشت سال خدمت آیتالله جلالی، دوران به یادماندنی برای مردم دماوند شد و جزو خاطرات جاودانه مردم این منطقه است؛ خاندان جلالی زنجیره طلایی از عالمان دینی، عارف و فقیه هستند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط:
گزارش تصویری/ آیین بزرگداشت «آیتالله سیدباقر جلالی» در دماوند
نظرات