رفتن به بالا

رسانه ای برای مردم دماوند

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
  • الخميس ۱۲ ذو القعدة ۱۴۴۴
  • 2023 Thursday 1 June
    -١٨(°C)
    وزش باد (mph)
    فشار (in)
    محدوده دید (mi)
    رطوبت (in)
اوقات شرعی

در گفت‌وگوی تفصیلی دماوندم آرزوست با فرماندار دماوند مطرح شد

دستاورد دولتی‌ها برای دماوند/ از اجرای ۳۰ طرح برای توسعه صنعت سبز تا احیای کمربندی جنوبی دماوند

نهمین سفر شهرستانی استاندار تهران مصوباتی را در حوزه‌های مختلف برای شهرستان دماوند به همراه داشت.

به گزارش نشریه فرهنگی – اجتماعی دماوندم آرزوست، دماوند یکی از شهرستان‌های استان تهران محسوب می‌شود که با فاصله ۴۵ کیلومتری در شرق این استان با جمعیتی بالغ‌بر ۱۲۵ هزار نفر و بیش از ۱۵ هزار خانوار واقع شده است.

شهرستان دماوند همزمان با آغاز دولت دوازدهم، پس از حدود هشت سال فرمانداری بومی،سکان‌داری این شهرستان با ظرفیت و پراستعداد را بر عهده گرفت تا مسیر توسعه و پیشرفت آن هموارتر شود.

«مجید صفری» پس از مسؤولیت در سال‌های خدمت خود در وزارت امور اقتصاد دارایی، تصدی اداره دارایی رودهن، تصدی اداره دارایی شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه، حوزه مشاغل نقلیه شهرداری تهران،تصدی شهرداری بومهن، قائم‌مقام شهرداری منطقه ۲ تهران، معاونت مدیرکل پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی، معاونت برنامه‌ریزی فرمانداری دماوند و تصدی بخشداری رودهن به‌عنوان فرماندار جدید شهرستان دماوند معرفی شد.

پس از برگزاری آیین تکریم و معارفه فرماندار دماوند در ایام دهه مبارک فجر و بعد از این ایام نیز برنامه‌های مختلفی از جمله افتتاح پروژه‌های مختلف عمرانی و خدماتی در شهرستان دماوند برگزار شد که در پی آن شاهد حضور معاونان وزرای مختلف و استاندار تهران در این شهرستان بودیم.

*دهه فجر با افتتاح ۷۹ پروژه ۱۲۳ میلیارد تومانی

مجید صفری، فرماندار دماوند در نخستین گفت‌وگوی خود با خبرنگاران نشریه دماوندم آرزوست که در دفتر وی انجام شد در تشریح دستاورد دولتی‌ها برای این شهرستان می‌گوید: استاندار تهران در یک ماه اخیر دو سفر به این شهرستان داشته است که در سفر نخست، همزمان با دهه مبارک فجر ۷۹ پروژه با اعتباری بالغ‌بر ۱۲۳ میلیارد تومان در حوزه‌های مسکن مهر، کشاورزی گلخانه، صنعت، راه و … به بهره‌برداری رسید.

از مهم‌ترین برنامه‌های دهه فجر در دماوند، واگذاری بیش از یک‌هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان بود که در مراسمی با حضور استاندار تهران و معاونان وزرای شهرسازی و دفاع صورت گرفت؛ با تکمیل این پروژه‌ها بیش از ۹۰ درصد از واحدهای مسکن مهر دماوند تحویل داده شده که الباقی آن تا پایان امسال مقدمات تکمیل آن فراهم خواهد شد.

*تعیین تکلیف ۲۳ پروژه با ۹۰ درصد پیشرفت

مهم‌ترین رویدادی که می‌تواند تحولات دماوند در چهار سال آینده را رقم بزند، برگزاری نشست مشترک شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران و کمیته برنامه‌ریزی شهرستان دماوند در نهمین سفر شهرستانی استاندار تهران با حضور شماری از مدیران کل استان تهران بود که مصوبات اساسی را در حوزه‌های مختلف به همراه داشت.

دیدار با مردم، فعالان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه استاندار تهران به شهرستان دماوند بود که موارد خوبی در این دیدارها مطرح شد.

در شهرستان دماوند بالغ‌بر ۲۳ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که بعضی از این پروژه‌ها بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، اما دستگاه‌های مربوطه بدون در نظر گرفتن ملاحظات نسبت به تکمیل آن‌ها اقدام نکرده‌اند.

مهم‌ترین پروژه‌های باقی مانده در دماوند، واحد فنی و حرفه‌ای خواهران، هتل جهانگردی میراث فرهنگی و مجموعه ورزشی رفاهی کارگران واقع در شهرک امامیه دماوند که بیش از ۹۰ درصد تکمیل شدند؛ بر اساس تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته ما تعهدات شهرستانی خود را انجام دادیم، ولی دستگاه‌های مربوطه به وظیفه خود عمل نکردند.

بر این اساس، از فرصت استفاده کردیم و برای پروژه‌های نیمه‌تمام در دماوند لیستی ارائه و قرار شد با توجه به اینکه در قانون بودجه سال‌های ۹۶ و ۹۷ دولت اولویت را به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام داده، مصوبات لازم در این خصوص اتخاذ شود.

*اجرای ۳۰ طرح برای توسعه صنعت سبز

در بخش گردشگری، ۳۰ طرح گردشگری مصوب شد که تا پایان امسال به سازمان مدیریت برنامه‌ریزی اعلام کرده و از سال ۱۳۹۷ عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم و این موضوع نقطه عطفی در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری دماوند است؛ با توجه به اینکه دماوند با مصوبه هیأت دولت جزو ۱۴ شهر نمونه گردشگری است، این مهم لازم بود که انجام شود تا به سیاست‌ها و اهداف خود در بخش‌های اشتغال، اقتصادی و گردشگری دست‌یابیم.

*احیای کمربندی جنوبی «گیلاوند»

در حوزه جاده‌ای، مهم‌ترین مصوبه تکمیل پروژه کمربندی غربی «سرهار» بود که قرار است با مشارکت شهرداری دماوند این پروژه انجام شود؛ همچنین درصدد احیای پروژه احداث کمربند جنوبی «گیلاوند» هستیم، طرحی که متأسفانه به دلایلی در گذشته اجرایی نشده است.

با توجه به اهمیت و رفع معضل ترافیک منطقه گیلاوند که در مسیر محور مواصلاتی فیروزکوه قرار دارد، پروژه احداث کمربندی باید احیا شود و اگر بتوانیم پروژه‌های کمربندی غربی و جنوبی را اجرایی کنیم، رفت‌وآمد مسافران و شهروندان تسهیل می‌یابد؛ ازاین‌رو، فاز نخست کمربندی سرهار دماوند تا خردادماه سال ۱۳۹۷ با اعتباری بالغ‌بر ۲۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

در بخش رودهن که مسیر عبوری محور مواصلاتی هراز است، برای احداث تقاطع غیره مسطح منطقه مهرآباد تأمین اعتبار شد که اکنون وضع مناسبی ندارد و با تأمین این اعتبار عملیات اجرایی پروژه آغاز خواهد شد؛ برای معضل ترافیک شهر رودهن که حتی راه خروج اضطراری نیز وجود ندارد، تونلی از میدان خلیج‌فارس تا انتهای بلوار این شهر به طول ۵۰۰ متر احداث می‌شود؛ شهرداری این پروژه را با مشارکت بخش خصوصی انجام خواهد داد.

*اجرای طرح شبکه فاضلاب از سال ۹۷

در بحث احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر دماوند که این پروژه باید دو سال پیش آغاز می‌شد، اما به دلیل مشکلاتی عقب افتاد؛ در نشست شورای برنامه‌ریزی استان با نظر مساعد استاندار تهران اجرای عملیات طرح شبکه فاضلاب دماوند از اوایل سال ۱۳۹۷ آغاز می‌شود؛ با توجه به کاهش نزولات آسمانی و کمبود آب اجرای این پروژه برای رفع مشکل کم‌آبی بسیار حائز اهمیت است.

با توجه به اینکه باید باغشهر بودن دماوند را حفظ کنیم در حوزه آبخیزداری، با تأمین اعتبار صورت گرفته در دو سال آینده نسبت به درختکاری و جنگل‌کاری ۴۲ هزار هکتار از اراضی ملی دماوند برای حفظ منابع آب زیرزمینی و آبخوان‌داری اقدام خواهد شد.

همچنین چاه‌های غیرمجاز معضل دیگری برای دماوند هستند که در این خصوص، برای مهروموم چاه‌های غیرمجاز و هوشمندسازی چاه‌های آب مجاز در شهرستان دماوند اعتبارات ویژه‌ای اختصاص یافت.

*ایجاد اشتغال ۵ هزار نفری با فعالیت شهرک صنعتی ۲

در حوزه اشتغال، مهم‌ترین برنامه راه‌اندازی شهرک صنعتی دو دماوند که می‌تواند پنج هزار فرصت شغلی ایجاد کند؛ ضمن اینکه در بحث اقتصادی، گردشگر پولی این شهرستان را ارتقا می‌دهد؛ شهرک صنعتی دو دماوند مشکلاتی در خصوص تعیین قطعیت مالکیت، تغییر کاربردی و جاده ورودی و گازرسانی داشت که برای رفع آن‌ها مصوباتی اتخاذ شد.

شهرک صنعتی یک دماوند با وجود امکانات به دلیل مشکلات اقتصادی تنها ۳۵ درصد فعال است که پرداخت تسهیلات به ۸۵ واحد غیرفعال این شهرک در دستور کار قرار گرفت؛ همچنین ۴۸ میلیارد تومان تسهیلات برای راه‌اندازی مشاغل خانگی و موارد دیگر اختصاص یافت.

از دیگر مصوبات سفر استاندار تهران، این بود که از سال آینده ۷۰ روستا در بخش توسعه اقتصادی و اشتغال با برش شهرستانی از جمله ۱۵ روستای دماوند بدون محدودیتی در نظر گرفته شده تا پایان سال ۹۹ سند توسعه روستایی با هدف ایجاد اشتغال و استقرار جمعیت روستا به‌تناسب کشور تهیه شود.

در بخش اشتغال شهرستان دماوند به‌سوی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی گام برداشته‌ایم و در این خصوص، پنج شورای سرمایه‌گذاری در شهرها و دو شورای سرمایه‌گذاری در بخش‌های روستایی شهرستان دماوند انجام شده تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی این شهرستان در این شوراها بررسی شود.

*عرضه مستقیم سیب دماوند در پایتخت

در بخش کشاورزی، بر اساس تأمین اعتبار صورت گرفته در دو سال آینده سه هزار هکتار از باغات دماوند تحت آبیاری فشار قرار می‌گیرند؛ با توجه به اینکه ۸۵ درصد مصرف آب در حوزه کشاورزی است، برای مصرف بهینه و ساماندهی بحران آب باید این اقدام اجرایی شود.

سیب یکی از بهترین محصولات دماوند که قابلیت صادرات دارد، اما به دلیل نوسانات بازار گاهی در محل باقی می‌ماند و به فروش نمی‌رسد؛ در این خصوص با پیگیری نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس و فرمانداری دماوند تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری تهران تنظیم شده که در ۲۱ میدان عرضه میوه و تره‌بار شهر تهران، غرفه ویژه عرضه محصولات سیب دماوند به‌صورت مستقیمبرپا شود.

*تأمین اعتبار برای ساخت خانه عالم

در شهرستان دماوند مساجدی وجود دارند که به دلیل نداشتن عالم غیرفعال هستند و باید در این خصوص اقداماتی انجام شود و به دنبال این هستیم که با اختصاص اعتبار مناسب نسبت به ساخت خانه‌های عالم در دماوند اقدام شود.

در خصوص توجه به انجمن‌های مردمی اعلام کردیم که از تمام گروه‌های مختلف صنفی، بهداشت و درمان، مهندسان، محیطزیست، احزاب، فرهنگ و هنر و … افرادی برای ارتباط با ما و حضور در نشست‌های شهرستان معرفی شوند؛ چراکه اعتقاد داریم مشکلات منطقه را باید با کمک مردم برطرف کنیم.

*اهتمام ویژه به بازدیدهای روستایی

بازدیدهای روستایی از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار ما قرار دارد؛ ضمن اینکه به بخشداری‌ها ابلاغ کردیم که حضور خود در روستاها را بیشتر کرده و قبل از بازدید مسؤولانی شهرستانی مشکلات را مورد بررسی قرار دهند تا با حضور همه دستگاه‌ها مشکلات را حداقل مقدور برطرف کنیم.

در بحث پیگیری و اجرایی شدن مصوبات نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران کوتاهی نخواهیم کرد و برای بحث توسعه شهرستان، برنامه راهبردی توسعه تدوین شده و آماده شده است؛ معتقد هستیم که دماوند مستحق بهترین‌هاست، اما مشروط بر اینکه باید برنامه داشته باشیم.

دماوندم آرزوست امیدوار است که با آغاز تصدی مجید صفری در فرمانداری دماوند و حضور چندباره استاندار تهران، شهرستان دماوند بیش از پیش در ریل توسعه و پیشرفت قرار گیرد و به جایگاه اصلی خود با وجود ظرفیت‌های کم‌نظیر برسد.

انتهای پیام/

 

اخبار مرتبط

نظرات

آخرین مطالب

نمایش مطالب پربازدید